Sıkça Sorulan Sorular
Eczane için nasıl bir barkod okuyucu almalıyım?
Tıbbi ürünlerde ağırlıklı olarak karekod (2D) barkodların kullanılmasından dolayı, eczanelerde kullanılan barkod okuyucuların karekod (2D) barkodları okuyabilme özelliği olan cihazların tercih edilmesi gerekmektedir. Karekod (2D) barkodlar bütün barkod çeşitlerini okuyabilmektedir. Karekod barkod okuyucular için TIKLAYINIZ
Barkod okuyucuyu kullanabilmek için driver yüklemem gerekmekte mi?
Barkod okuyucuların kurulumu için herhangi bir sürücü (driver) yüklenmesine gerek yoktur. Kurulumu ve kullanımı basittir.
Barkod okuyucularda 1D ve 2D ne demek oluyor?
Barkodlar iki çeşittir;
• 1D barkodlar; daha yaygın olan belli sayıda bilgiyi içeren düz çizgi halindeki barkod türüdür.
• 2D (karekod) barkodlar yaygın olarak sağlık sektöründe kullanılan son zamanlarda ise birçok sektörde kullanılmaya başlayan 1D barkodlara göre daha fazla veri yüklü olan barkod çeşididir. 2D barkodlar, 1D barkodlar dâhil bütün barkod çeşitlerini okuyabilmektedir.
Kullanılan barkod çeşidine bağlı olarak farklı okuyucularda değişmektedir. 1D barkodlar için 1D barkod okuyucu, 2D (karekod) barkodlar için 2D okuyucular tercih edilmelidir. 2D barkod okuyucular 1D dâhil bütün barkodları okuyabilmektedir. Bu yüzden 1D barkod okuyuculara göre fiyatları yüksektir.
2D barkod okuyucu 1D barkodları okur mu?
Evet okuyabilir. 2D barkod okuyucular bütün barkodları okuyabilmektedir.
Barkod yazıcıların garanti süresi ne kadar?
Barkod yazıcıların 2 Yıl garanti süresi bulunmaktadır. Fakat piyasadaki hiçbir cihazın Termal kafası (baskı işlemini yapan kafa) garanti kapsamında değildir. Termal kafa fiyatları için TIKLAYINIZ
Bastığım yazılar silik çıkmakta?
Barkod yazıcı ile basmış olduğunuz yazılar silik çıkıyorsa bunun iki önemli sebebi vardır;
1. Kullanmış olduğunuz ribon kalitesizdir; Daha iyi baskı kalitesi için baskı yapacağınız materyale uygun ve kaliteli ribonları tercih etmelisiniz.
2. Termal kafa sıcaklığınız düşüktür; Barkod yazıcıların termal kafa (baskı yapan kafa) sıcaklıkları ayarlanabilmektedir. Bu sıcaklık kullanmış olduğunuz ribon çeşidine göre farklılıklar göstermektedir. Termal kafa sıcaklığını Denetim Masası > Aygıtlar ve Yazıcılar > Kullanmış olduğun yazıcı > Sağ Tık > Yazdırma Tercihleri > Seçenekler > Koyuluk yolunu izleyerek kullanmış olduğunuz ribon çeşidine bağlı olarak artırmak ve azaltmak suretiyle ayarlayabilirsiniz.
Barkod sistemi kurmak için neler yapmalıyım?
İşletmenize barkod sistemi kurmak için;
1. Paket Program; Bir barkodun okunmasından daha önemli olan okunan barkodun sistemde yorumlanmasıdır.
2. Barkod Okuyucu; Barkod okuyucular barkodu okuyup sisteme göndererek paket programın kodları yorumlamasını sağlar.
Nasıl bir barkod yazıcı almalıyım?
Barkod yazıcı tercih ederken, baskı yapacağınız materyallerin neler olduğu, aylık basım adedi gibi kriterleri belirleyerek size uygun barkod yazıcıyı tercih etmenizi kolaylaştırır.
Örneğin, bir giyim mağazasınız ve ürünlerinize fiyat barkodu basımı için kullanacaksınız. Aylık ortalama basım adedinizde 1000 adet olduğunu düşünürsek size masaüstü barkod yazıcı bir cihaz olan KodPrint TT-452 rahatlıkla işinizi görecektir. Aylık basım adediniz yüksek ise endüstriyel bir barkod yazıcı cihaz tercih etmeniz sizin için iyi bir tercih olacaktır. Masaüstü ve Endüstriyel cihazlar arasındaki fark termal kafa ömrü ve etiket haznelerinin kapasite boyutlarıdır. Daha detaylı bilgiler için TIKLAYINIZ
Nasıl bir barkod okuyucu seçmeliyim?
Barkod okuyucu bir cihaz için öncelikle nerede kullanacağınız çok önemlidir. Örnek; bir eczacıysanız ve eczanenize alacağınız barkod okuyucu 2D (karekod) barkod okuyabilmelidir. Bir giyim, market vb yer için stok, fiyat vb işler için ise kullanımınıza bağlı olarak kablolu, kablosuz 1D (çizgikod) barkod cihazları seçebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için TIKLAYINIZ
Hangi boyutlardaki etiketlere baskı yapabilirim?
Barkod yazıcı cihazların büyük çoğunluğu maksimum 104mm genişlikteki ürünlere baskı yapabilmektedir. Bazı modeller genişlik ölçüsü 170mm, 219mm kadar baskı yapabilmektedir.
Termal kafa ömrünü nasıl uzatabilirim?
1- Kafa ömrünü uzatmak için , yazıcı tipine uygun, kafada toz, birikinti yapmayacak uygun malzemenin kullanılması hem kafanın ömrünü uzatacak, hem de yaptığınız baskının maksimum kalitede olmasını sağlayacaktır.
2- Yazıcı kafasını en azından her akşam , alkollü mendille temizlemeniz , yazıcı kafasında ribon ve etiket partiküllerinin birikerek çizilmesini önleyecektir.
3- Yazıcı kafasına servis çağırmadan kendiniz değiştirmekten, tornavida, yüzük gibi çizmeye müsait alet ve takılarla müdahale etmekten sakınmalısınız.